1. Kiegészítő
  2. TP-Link TL-WN823N Vezeték Nélküli 300Mbps Adapter

TP-Link TL-WN823N Vezeték Nélküli 300Mbps Adapter

0 értékelés
Wireless (USB vevő)
Raktáron

A személyes átvétel szünetel!

Házhozszállítás: 2-3 munkanap múlva 1.990 Ft

A termék ára:
5.390 Ft
(4.244 Ft + ÁFA)
30 nap
visszavásárlási garanciával
1 év
Garancia
db

Már régóta hiányzott az otthoni gépemből egy kicsi, de hatékony USB adapter. A PCI-E adaptereket a dupla széles videókártya miatt nem tudtam használni, a különböző nagy teljesítményű, de sajnos nagy méretű adapterek kilógó kábelei, antennái eléggé zavarták a nappali összképét.

A TP-LINK odafigyel a felhasználói visszajelzésekre és a piaci igényekre. A TL-WN823N mini USB adapter pont azt nyújtja, amit hiányoltunk: kicsi, de gyors vevőegységet. Van azonban ebben a mini eszközben még valami, ami vonzóvá teszi: Access Pointtá tudjuk átalakítani. Persze nem csavarhúzóval, forrasztópákával és kombinált fogóval, hanem a saját szoftverével. : )

Design és külső megjelenés

Fényes, lakkfekete borítása elegánssá teszi a mini TP-LINK adaptert. Mérete mindössze 39×18.35×7.87mm, vagyis legnagyobb “kiterjedése” alig 4 cm. Erre aligha mondanám, hogy nagydarab, vagy zavaró. Ráadásul a szélei le vannak kerekítve, így kényelmes bedugni vagy kihúzni még akkor is, ha mellette több USB eszköz is sorakozik. A TP-LINK nanorouteréhez hasonlóan nem egyszerű kartonban, hanem matt fóliás, arannyal és domborral megnyomott TP-LINK logóval ellátott dobozban érkezik. Az eszköz mellé kapunk még egy gyors telepítési útmutatót, egy CD-t a driverrel és az adapter beállításához szükséges programmal is.
 

A tudás hatalom

Nem elég, hogy jól néz ki, de ráadásul sokat is tud. Nézzük meg részletesen, hogy mit.

  • Wireless N 300Mbps átviteli sebesség
  • Vezeték nélküli titkosítás egy gombnyomással a WPS(Wi-Fi Protected Setup) kapcsolóval
  • Vezeték nélküli hálózati megosztás a Soft AP funkcióval
  • 64/128 WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK biztonság
  • Windows XP 32/64bit, Vista 32/64bit, Windows 7 32/64bit támogatás
  • Sony PSP X-Link támogatásd Windows XP alatt
  •  

TP-LINK TL-WN823N Soft AP (Access Point) mód és egyéb finomságok

A TL-WN823 mini USB adapter egyik legnagyobb előnye, hogy nem csak normál adapterként, hanem szoftveresen hozzáférési pontként (AP, Access Point) is képes üzemelni. Ehhez a mellékelt CD-n található TP-LINK Wireless Configuration Utility-t kell feltelepíteni (ami egyébként felteszi a meghajtóprogramot is egyből). A program összesen 6 menüből áll:

– Status

Megnézhetjük mely hálózathoz csatlakozunk, annak összes jellemzőjével együtt (MAC Address, IP cím, kapcsolódási sebesség, jelerősség, stb.)

– WPS (Wireless Protected Setup)

Megadhatjuk a hálózati biztonság tulajdonságait. A 823N ugyanis a legtöbb TP-LINK termékhez hasonlóan rendelkezik az ún. WPS kapcsolóval, amellyel egy gombnyomással tudjuk felállítani a hálózati kapcsolatot titkosítással együtt. Itt ki tudjuk választani, hogy csak a gombokat nyomogassuk az adapteren és a routeren, vagy mi adhassuk meg a PIN kódot a router, vagy az adapter számára.

– Network (Hálózat)

Itt látjuk az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, azok SSID-jét (ha nyilvános), a titkosítás típusát, a csatorna azonosítóját, valamint a jelerősséget. Kapcsolódáshoz kattintson duplán a hálózat nevére, majd adjuk meg a hálózati kulcsot. Itt a program tájékoztat arról, hogy ha a router, amihez csatlakozni szeretnénk támogatja a WPS-t, akkor nyomjuk meg a routeren a gombot, így automatikusan kap kulcsot az adapter.

– Profile (Saját profil)

Ez főleg akkor hasznos, ha olyan hálózathoz akarunk csatlakozni, amely nem nyilvános, vagyis az SSID-jét nem sugározza, de attól még be van kapcsolva. Az Add gombra kattintva adjuk meg a Profil nevét (ez csak nekünk kell azonosításra), az SSID-t, és a többi adatot, majd a Save gombra kattintva mentsük el a hálózatot. Ha ezt a hálózatot akarjuk használni, előtte még jelöljük be a Start this connection automatically kapcsolót.

– Advanced (Haladó beállítások)

Be tudjuk állítani a szoftveres AP módot, valamint bekapcsolhatjuk az energiatakarékos üzemmódot is. A Soft AP mód bekapcsolására a program rákérdez a biztonság kedvéért. Nyomjuk OK-t, majd állítsuk be új hálózatunkat.

– Soft AP beállítások

Az itt található beállításokkal érhetik el a megosztott, új hálózatot és az internet kapcsolatot (ha van) az újonnan kapcsolódó felhasználók. Saját SSID név, titkosítás típusa, hálózati jelszó és saját kulcs. Hasznos kis cucc, az biztos.

TP-LINK TL-WN823N értékelés

Kifejezetten PC-hez ajánljuk a TP-LINK új USB adapterét, mely nemcsak méretével, hanem tudásával és sebességével is kitűnik az eddigi felhozatalból. Tetszett, hogy a kis méret ellenére van benne WPS kapcsoló, de még jobban, hogy egy szoftveres hozzáférési pontot is beleépítettek.

Gyártó: TP-Link
Szín Fekete
Garancia 1 év
Súly 73 g
Tartozékok Vezeték nélküli adapter, Forrás CD, Gyors telepítési útmutató
Csatlakozások Wireless (USB vevő)
Méret: 33x29.5x31.5 cm

Ha az átvételétől számított 3 munkanapon belül meghibásodik a vásárolt készülék mi rendezzük a garanciát (ez többnyire a készülék cseréjét jelenti). A készüléket csak akkor tudjuk kicserélni, ha abszolút hibátlan, karc és sérülésmentes, továbbá minden csomagolása megvan. Kérjük erre figyelj! Ha futárral szállítottunk, és 3 napon belül lép fel a hiba, futárt küldünk a gépért, beszállítjuk, bevizsgáljuk, és küldünk egy új készüléket teljesen ingyen. Ha a hiba mégsem garanciális jellegű (pl nem megfelelő driver telepítése, stb), vagy a készülék sérült, hiányos ezt az oda-vissza futárköltséget nem tudjuk átvállalni (2600Ft+ÁFA)

3 napon túli meghibásodás esetén az alábbi szerviz(ek) illetékesek:

Kérdésedre ügyfélszolgálati időben (08:00-16:30 óra munkanapokon) 3 órán belül válaszolunk.
 Küldés
Raktáron

A személyes átvétel szünetel!

Házhozszállítás: 2-3 munkanap múlva 1.990 Ft

SZÁLLÍTÁSI/ÁTVÉTELI FELTÉTELEK LEHETŐSÉGEK
Az alábbi kiszállítási és átvételi időpontok a hivatalos munkaszüneti napok (vasárnapot is beleértve) kivételével minden munkanapra érvényesek.
 
Amennyiben a termék azonnal átvehető, és 14:00 előtt történt a rendelés, a GLS futárszolgálat a megrendelést követő munkanapon szállítja ki a csomagot. A Pick Pack futárszolgálat Budapesten a rendelést követő napon, vidéki rendelés esetében a rendelést követő 2 napon (vasárnap és hétfő kivételével) helyezi ki a csomagot az átvételi ponthoz.
Amennyiben a rendelés 14:00 után történik, a GLS futárszolgálat a megrendelést követő 2. munkanapon szállítja ki a csomagot. A Pick Pack futárszolgálat Budapesten a rendelést követő 2. napon (vasárnap kivételével), vidéki rendelés esetében a rendelést követő 3. napon (vasárnap és hétfő kivételével) helyezi ki a csomagot az átvételi ponthoz.
Amennyiben a termék raktáron van, és 09:00 előtt történt a rendelés, a GLS futárszolgálat a megrendelést követő munkanapon szállítja ki a csomagot. A Pick Pack futárszolgálat Budapesten a rendelést követő napon, vidéki rendelés esetében a rendelést követő napon (vasárnap és hétfő kivételével) helyezi ki a csomagot az átvételi ponthoz.
Amennyiben a rendelés 09:00 után történik, a GLS futárszolgálat a rendelést követő 2. munkanapon szállítja ki a csomagot. A Pick Pack futárszolgálat Budapesten a rendelést követő 3. napon (vasárnap kivételével), vidéki rendelés esetében a rendelést követő 4. napon (vasárnap és hétfő kivételével) helyezi ki a csomagot az átvételi ponthoz. 
db
A termék ára: 5.390 Ft (Nettó 4.244 + ÁFA)
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése
kosárba