Vissza a természetbe, okosan!


Hétvégén a Vértesben jártunk a párommal, őzláb, laska- és más őszi erdei gombák vadászatára indultunk, de csak pár különlegességet találtunk, így ha kulináris élvezetekhez nem is nagyon jutottunk, vizuálisakban annál inkább dúskálhattunk, mert csodaszép volt az erdő, ragyogó színkavalkád és szökellő őzikék kísérték utunkat.
Vissza a természetbe, okosan!
2016
okt
15

Mi nagyon szeretünk kirándulni, sátorozni, hisz milyen szuper dolog kiszabadulni a városból és visszatérni a természetbe pár órára. Egy időben komoly terveket szőttünk arról, hogy milyen jó lenne kunyhót építeni és Thoreau példáját követve, ha nem is éveket és nem is a Walden-tó partján, de itthon egy kis eldugott erdőcsücsökbe egy nyarat eltölteni, önellátóan és csak élvezni a csendet és nyugalmat. Bakancslistás még mindig a dolog.
 

Régebben hagyományos térképpel róttuk az utakat, amíg fel nem fedeztük pár okostelefonra szánt remek alkalmazást. Tehát akit eddig csak az eltévedés réme tartott vissza a világ felfedezésének örömeitől, az most nyugodhat belevághat ilyesféle tervekbe, mert mostanában bármilyen okostelefonra letölthető számos ingyenes vagy csupán pár száz forintos alkalmazás, melynek segítségével bátran lehet nekiindulni bármilyen erdei útnak.

Úgyis kivezet az okoska a legnagyobb rengetegből is, ha netán „eltévednénk”, mi pl. az OsmAndot használjuk és remekül elnavigál a városban és a turistautakon egyaránt, megjegyez és kiszámol mindent.

Szóval egy jó hétvégi program hozzávalói:
  • egy adag elhatározás,
  • egy termosz forró csoki,
  • pár szendvics, energiaszelet,
  • egy okostelefon térkép alkalmazás és hosszabb távon jól jöhet egy vésztöltő, amiből mi egy napelemes power bank változatot használunk, hogy itt is kicsit zöldebbek legyünk,
  • + némi vállalkozó és harci kedv és hajrá, irány a természet lágy öle.
Aztán meséljetek, ki merre volt, mit látott és tapasztalt?!

Előző írunkból ismerd meg, mire is jó egy virtuális valóság szemüveg.

Szerző: Katja

okostelefon alkalmazások | napelemes power bank | középkategóriás okostelefonok