Nagyot fordult vele a világ


Az ASUS-nak a notebookok és a táblagépek terén is nagy tapasztalata van, aminek köszönhetően a 2-in-1 gépek piacán is képesek voltak maradandót alkotni.
Nagyot fordult vele a világ
2016
okt
28

Az ASUS ZenBook UX305 sikere után várható volt, hogy a tajvani gyártó idén is előrukkol majd valami hasonlóval, azonban a vásárlók egyre inkább a hibrid gépek felé húznak, így változtatni kellett a már bevált formulán. A ZenBook Flip (ahogy azt a neve is mutatja) immár egy átfordítható eszköz, amely számos különböző kivitelben kerül piacra.

Tabletként szeretném

A táblagépes felhasználást preferálók számára készülnek az UX360CA modellszámmal gyártott változatok, amelyekbe alacsonyabb fogyasztású Intel Core M processzor kerül. Természetesen ebben az esetben sem kell lemondanunk az akár 8GB RAM-ról és a méretes SSD-ről, de a visszafogottabb teljesítményű chipnek köszönhetően hosszabb üzemidőt tudunk kisajtolni a ZenBook Flipből. Ezekben a modellekben egyébként a passzív hűtésnek köszönhetően egyáltalán nincs mozgó alkatrész, így még komolyabb terhelés mellett is néma csöndben végzik a dolgukat.
 

Notebookként használnám

Ha valakinek komolyabb teljesítményre lenne szüksége az irodai munkához, az természetesen akár Core i7-es processzorral is választhatja a ZenBook Flipet, ilyenkor az UX360UA modellszámot érdemes keresni. A kialakítást illetően vannak minimális különbségek, hiszen itt már dolgoznak ventilátorok a gép belsejében. Emellett a legerősebb modellt akár QHD+ felbontású (3200 x 1800) kijelzővel is beszerezhetjük.

A 13 hüvelykes notebookok kifejezetten elegáns fém borítást kaptak, a strapabíróbb kialakítás azonban nem jelent nehezebb gépet, hiszen a ZenBook Flipek súlya így is alig haladja meg az 1,3 kilót. Alig 14 milliméteres vastagsága ellenére csatlakozókból nincs hiány, a HDMI mellé USB 3.0 és USB Type-C is található a gép oldalán, a billentyűk pedig lenyomáskor 1,5 milliméteres utat járnak be, aminek köszönhetően a gépelés kényelmes és pontos.

Az ASUS ZenBook Flip UX360 egy kifejezetten sokoldalú termékcsalád, melynek tagjai közt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő 2-in-1 gépet teljesítménytől, felhasználói preferenciától és ártól függően.

Szerző: Kiss Róbert

zenbook | asus | 2-in-1 gépek