Ilyen volt a budapesti Xbox One PlayIT Show


Ismét megrendezték a régió legnagyobb gamer- és IT rendezvényét, amelyre ezúttal is több mint 20 000 látogató volt kíváncsi.
Ilyen volt a budapesti Xbox One PlayIT Show
2017
máj
03

A néhány évvel ezelőtt indított PlayIT Show rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt időszakban, így a korábban csak évente kétszer megrendezésre kerülő rendezvény immár az ország számos pontján felbukkan. A tavaszi sorozat legfontosabb állomása egyértelműen a budapesti Xbox One PlayIT Show volt, amelynek ismét a Hungexpó adott otthont.

Rengetegen látogattak ki azért, hogy találkozzanak az ország legnépszerűbb YouTubereivel, idén azonban nemzetközi sztárok tiszteletüket tették, a rajongók ugyanis a Trónok harca két sztárjával is találkozhattak, arról nem is beszélve, hogy beleülhettek a hírhedt Vastrón tökéletes másába.

A videojátékok ezúttal is központi szerepet töltöttek be, de egyre több hardvergyártó is kilátogat, hogy bemutassa a notebookjait, monitorjait és különböző perifériáit, így ezúttal Omen by HP, ASUS, LG és Samsung standok is várták a rajongókat. Természetesen az e-sport versenyek sem maradhattak el, így az amatőr bajnokságok mellett bizony komoly pénznyereményekért is küzdöttek hazánk legjobb csapatai.


A videojátékok mellett a mozgás és a társadalmi felelősségvállalás is egyre fontosabb a PlayIT életében. A Mozdulj Gamer Mozgalomnak hála lasertag, buborékfoci, akadálypálya, pankráció, jégkorong, gördeszkapálya és még legalább egy tucat program várta a mozgás szerelmeseit. Az EXPO színpadon egész nap érdekes előadások várták a gyerekeket és a szülőket is, ahol szó esett a játékfüggőségről, a gamifikációról, az online zaklatásról, sőt, még a kék bálna jelenségről is.

Emellett több tucat VR headset, rengeteg jelmezes cosplayer, szakmai előadások és természetesen rengeteg meglepetés és ajándék várta azokat, akik kilátogattak a Hungexpóra. Bár a PlayIT Show csak este hétig tartott, közvetlenül utána megrendezték kizárólag a felnőtt gamereknek szóló PlayIT Plust is, ahol korhatáros játékok, stand-up comedy és komolyabb programok is várták az éjjeli baglyokat.

Szerző: Kiss Róbert