Huawei, a nevető harmadik


Amikor a világ legnagyobb mobilgyártóit emlegetjük, általában csak a Samsung és az Apple neve merül fel, pedig talajvíz módjára jön fel mögöttük a Huawei, hála a rengeteg kiemelkedő mobilnak, amit az elmúlt években letettek az asztalra.
Huawei, a nevető harmadik
2016
dec
19

Megszámlálhatatlanul sok mobilgyártó létezik Kínában, és még ha figyelmen kívül is hagyjuk azokat, akik fillérekért árulnak gyakorlatilag használhatatlan, általában vírusos mobilokat, még mindig marad legalább egy tucat. Ezek már nemzetközi szinten is elfogadható, sőt, sokszor kiemelkedő készülékeket gyártanak, amelyek remek ár/érték aránnyal rendelkeznek, azonban a legtöbben csak a kínai piacon, esetleg Indiában értékesítik a telefonjaikat. Egy ismeretlen kínai cégnek nyilván nagyon nehéz dolga van, ha meg akarja hódítani a nyugati piacot, a Huawei vezetése azonban nem félt a kihívástól, mert tudták, hogy a készülékeik magukért beszélnek. Ezzel mára a legnagyobb gyártók körében a dobogó harmadik helyére küzdötte fel magát a cég, és a közeljövőben az Apple-t is szeretnék maguk mögé utasítani.

De mitől is lesz olyan izgalmas a Huawei (amit egyébként „vávéj”-nek kell ejteni)? A vállalat a belépő szinttől egészen a csúcskategóriáig mindenféle okostelefont gyárt, és bár ezek nyilvánvalóan nagyon különböznek egymástól, a remek anyaghasználatnak és a masszív kialakításnak köszönhetően még az olcsóbb mobilok is nagyon egyben vannak. A Huawei által fejlesztett androidos kezelőfelület, az EMUI kifejezetten letisztult, ráadásul jóval kevesebb erőforrást emészt fel, mint mondjuk a Samsung által alkalmazott TouchWiz felület, így az operációs rendszer reszponzívabb, az alkalmazások gyorsabban reagálnak.

A felső kategóriás telefonok egyértelműen ott vannak a legjobbak közt, hála az olyan megoldásoknak, mint mondjuk a Huawei P9-ben alkalmazott dupla kamera (egy színes és egy fekete-fehér lencsével), amit a Leicával közösen fejlesztett a gyártó, a villámgyors ujjlenyomat-olvasó, vagy épp a Mate 8-ban alkalmazott nyomásérzékeny kijelző. Nem véletlen, hogy a Google is a Huawei-t kérte fel az utolsó Nexus modell, a Nexus 6P megalkotására.

Igényektől és pénztárcától függetlenül mindenkinek bátran ajánljuk a Huawei telefonokat,amelyek közt mindenki megtalálja a számítását.

Szerző: Berze András