Asus ROG GX800 - mindent tud, és még annál is többet


Megérkezett az ASUS legújabb gépszörnye, ami elképesztő teljesítményével és extravagáns kialakításával azonnal magára vonja még a sokat látott rajongók figyelmét is.
Asus ROG GX800 - mindent tud, és még annál is többet
2017
máj
05

A Republic of Gamers mérnökei ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, és egy olyan gépet raktak össze, ami egyszerűen nem ismer lehetetlent. Ezért nyilván fel kellett adni valamelyest a mobilitást, hiszen a GX800 súlyban sokkal közelebb áll egy asztali PC-hez, mint egy laptophoz, a motorháztető alatt azonban egy olyan konfiguráció fogad minket, amitől azonnal elgurul az állunk a padlón.

Ha felhajtjuk a fedlapot, akkor egy 18,4 hüvelykes, 3840x2160-as felbontású, matt kialakítású, az Adobe RGB színtér lefedésére is képes, G-Sync támogatással rendelkező kijelző néz velünk farkasszemet. Ez már önmagában is elképesztő, a képátlóból pedig a legtöbben már rájöhettek, hogy ez a gép bizony nem fog beférni egy hagyományos laptop táskába. Persze ki akarná a vállára venni az 5,7 kilós monstrumot, ami természetesen önmagában, a hozzá csatlakoztatható vízhűtés nélkül nyom ennyit. A Hydro Overclocking System névre keresztelt kiegészítő további 4,7 kiló, és akkor még nem beszéltünk a két 330 watos tápról, amelyek az áramellátásért felelnek. Így azonnal egyértelművé válik, miért ad az ASUS egy mutatós gurulós bőröndöt is a masina mellé. Egy méretes hátizsákot azért kapunk mellé ajándékba, amiben kényelmesen és feltünésmentesen szállíthatja az ember a bestiát, de hát ki akarna rejtegetni egy ilyen csodát?

És hogy miért van szükség a vízhűtésre? Hát egyrészt ott az egészen 4,2GHz-ig húzható, legújabb generációs Intel Core i7-7820HK processzor, amit nem kevesebb mint 64GB DDR4 RAM-mal támogattak meg. A grafikus megjelenítést sem bízták a véletlenre, hiszen rögtön két GPU-t, egész pontosan két SLI-be kötött GTX 1080-at kapunk, így gyakorlatilag nincs a piacon olyan játék, amit ne tudna a lehető legmagasabb felbontáson, a legnagyobb részletesség mellett futtatni stabil 60 fps felett. A helyhiány szintén elképzelhetetlen, hiszen az adatainkat három, RAID-be kötött 512GB-os SSD-n tárolhatjuk.

Emellé kapunk egy gombonként testreszabható RGB világítással rendelkező mechanikus billentyűzetet, aminek egyszerre akár 30 gombját is lenyomhatjuk. A gép oldalán gigabites ethernet csatlakozó, USB 3.0 és 3.1 csatlakozók, USB Type-C és Thunderbolt portok, kártyaolvasó, valamint egy HDMI és egy DisplayPort is helyet kapott a szokásos jackek mellett.

A GX800-at maximalisták készítették maximalistáknak. Ez a notebook azokra vár, akik csak és kizárólag a legjobbat keresik, és nem érik be kevesebbel. A ROG GX800 a legkeményebb akadályokat is gond nélkül veszi, egyszerűen nem lehet megizzasztani.

Szerző: Berze András