5+ innováció, amely 2017-ben érkezik


2016 véget ért - már ami a technikai újításokat illeti. Minden a karácsonyfa alá került, ami oda kerülhetett idén, de 2017-ben sem fogunk unatkozni.
5+ innováció, amely 2017-ben érkezik
2016
dec
30

Microsoft

A Microsoft várhatóan több fronton is támad majd. Egyrészt a Surface Pro érkezése óta a 2016-os volt az első év, amikor nem jelent meg új verzió, így 2017-ben szinte biztos, hogy érkezni fog. Ezenkívül a Microsoft első laptopja, a Surface Book is újabb változattal jelentkezhet.

Ezen felül a Microsoftnak köszönhetően megérkezhet a Windows 10 VR-okra optimalizált ingyenes változata is, amelynek köszönhetően hamarosan a számítógépünkön keresztül léphetünk be a virtuális valóságba.

Samsung

A Galaxy Note 7 visszahívása után 2017 tavaszán érkezik az S8, amely a Sirit létrehozó startup, a Viv jóvoltából tartalmazni fog egy mesterséges intelligenciát, a Note sorozat pedig - ha még visszahozzák egyáltalán - az év második felében visszatérhet a széria 8-as verziójával. Hosszas készülődés és várakozás után végre megérkezhet a cég hajlítható telefonja is.

Apple

Egyes pletykák szerint 2017 tavaszán az iPad Pro vonalon várhatóak új verziók, fejlesztésekkel az Apple Pencilhez, továbbá új kijelzőméretekkel. Új iMacről még semmi konkrétumot nem hallani, az iPhone 8-ról viszont annál több pletyka szól. Teljesen üveg dizájn, organikus LED-kijelző - 2017-ben, az iPhone 10. születésnapján az Apple várhatóan mindent bedob majd, amit csak tud.

Google

2016 elhozta a vállalat első telefonját, a Pixelt, és bár még semmi hír nincs, elképzelhető, hogy 2017 elhozza a folytatást is. 2017 őszére egy új hibrid laptop is szerepel a pletykák között, egy új operációs rendszerrel, amely az Andromeda névre hallgat, és az Android egy különleges verziója. A cég a hírek szerint az Apple Watch uralmát is megpróbálja majd megtörni az okosórák piacán, kör alakú órájával.

Konzolok

2017 márciusa a Nintendo fanoknak lesz nagy hónap. Megjelenik a Nintendo Switch névre hallgató, TV-re csatlakoztatható játékkonzol, amelyről a pontos részletek még januárban megérkeznek.

A Microsoft újításai ezen a fronton is várhatóak, már dolgoznak a Project Scorpion, ami az XBOX One erősebb változata 4K televíziókra optimalizálva, és valószínűleg olyan VR-headsettel, mint az Oculus Rift. Ez 2017 őszén érkezhet.

Szerző: Kiss Róbert